Lokala Regler Saxå Golfklubb

Intern Out of bounds (Regel 18.2)

Out of bounds mellan Hål 1 och Hål 9 gäller vid spel på Hål 9

Spel vid Hål 9 definieras den bortre gränsen för Out of bounds av linjen genom de bortersta ”dubbelpinnarna” tvärs över Fariway på Hål 1 mot vit pinne.

Mark under Arbete (MUA)
Markering av Blå-pinne. (Regel 16.1f)

Oflyttbart tillverkade föremål
Gul-Svarta pinnar, som markerar 150m till greenens mitt, är oflyttbara tillverkade föremål.
Regel 16.1

Organisk del av banan
ALLA stenmurar är organiska delar av banan. Lösa delar får EJ flyttas.
Regel 16.1 ej tillämplig

Green (Regel 13)
Undantag 2 till Regel 11.1b gäller, utom när en boll som spelas från green av misstag träffar:
Spelaren
Klubban som användes av spelaren för att slå slaget eller
Ett djur definierat som ett löst naturföremål (t ex maskar, insekter och liknande djur som lätt kan tas bort)
Då räknas slaget och bollen måste spelas som den ligger.

Tävlingsbestämmelser:

Övningsområde
På övningsgreenen, som ligger på banan efter green på Hål 18, samt ett område inom 5 m från övningsgreenen är övning tillåten även före dagens spel på banan och mellan ronder.

Motoriserat Transportmedel (Regel 4.3)
Under en tävlingsrond får en spelare eller dennes caddie inte åka med någon form av transportmedel med undantag för när det godkänts eller senare tillåtits av tävlingsledningen.

En spelare som ska spela eller har spelat med plikt av slag och distans har alltid rätt att vid det tillfället åka med transportmedel.
Undantag 1 :Spelare med tillstånd från sin hemmaklubb får använda transportmedel.
Undantag 2: Om en person som ingår i tävlingsledningen för den aktuella tävlingen tillfälligt ger tillstånd för en kortare sträcka
Anmärkning 1 Tillstånd att åka transportmedel gäller under förutsättning att:
a) Tävlingsledningen bedömer att banans kondition tillåter åkande och
b) Transportmedel finns tillgängligt. Arrangörsklubben har inte skyldighet att tillhandahålla transportmedel.

Plikt för brott mot den lokala regeln:
Allmän plikt för varje hål där överträdelse görs. Vid överträdelse som görs mellan två hål påförs plikten på nästa hål.

Djur är ej tillåtet vid tävling